4 slimme tips om groen te leven

De plantenbakken, binnentuinen én het duurzame ontwerp van De Bonnefant zijn al één stap richting groener leven, maar met deze slimme tips maak je je ecologische voetafdruk snel een paar maatjes kleiner.
 1. Bespaar energie
  Vele kleintjes maken één groot verschil, ook op je energiefactuur. Door spaarlampen te gebruiken, apparaten uit te schakelen als je ze niet gebruikt en opladers te unpluggen als je laptop en smartphone opgeladen zijn, kun je heel wat energie besparen.
   
 2. Parkeer je auto
  Je woning stop je dan wel in energiebesparingsmodus, maar jezelf beter niet. Neem zoveel mogelijk de fiets, de wandelschoenen of het openbaar vervoer. Goed voor je portemonnee, het milieu én je eigen conditie! Kan je ergens moeilijk geraken en moet je toch de auto nemen? Bekijk de opties om te carpoolen met collega’s, vrienden of buren.
   
 3. Eet organisch
  Weet wat je eet. Probeer minder vis en vlees te consumeren om je ecologische voetafdruk te beperken. Kies indien mogelijk voor verpakkingsvrije producten, bijvoorbeeld op de markt. Of ga nog een stapje verder en kweek je eigen fruit en groenten in plantenbakken binnen of op je terras. Verse, lokale en seizoensgebonden producten zijn ook een goede zet. Zo red je het milieu én je taille!
   
 4. Beperk je waterverbruik  
  Neem kortere douches, installeer waterbesparende kranen en kies voor het energie-efficiënte programma op je (af)wasmachine. Vergeet ook niet om de kraan dicht te draaien bij het tandenpoetsen. Drink ook zoveel mogelijk kraanwater in plaats van water uit flessen om de plastic afvalberg te helpen verminderen.