Daarom is nieuwbouw kopen slimmer dan renoveren

Toegegeven, je geniet van een verlaagd btw-tarief bij renoveren. Maar dat kan écht niet opwegen tegen alle voordelen van nieuwbouw kopen!
 1. Je all-inprijs blijft je all-inprijs
  Een vochtplek in de hoek van de kamer, problemen met de afvoer … Bij renovaties kom je vaak voor heel wat onaangename verrassingen te staan. Bij nieuwbouw zijn er natuurlijk geen verborgen gebreken en moet je dus ook niet opdraaien voor de extra kosten. De prijs die je betaalt voor je nieuwbouwwoning, is zo goed als definitief.
   
 2. Je hebt (bijna) geen zorgen
  Aannemers vergelijken, je keuze maken tussen bouwmaterialen, alles nauwgezet opvolgen: bij renoveren en zelf bouwen komen heel wat kopzorgen kijken. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning vallen die helemaal weg. Zeker als je geen getalenteerde doe-het-zelver bent óf weinig tijd hebt, is een renovatieproject dus een minder evidente keuze.

  Alles waar jij je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning nog zorgen over hoeft te maken, is de inrichting. Tenzij je voor een penthouse of sky house gaat natuurlijk, waar je persoonlijk begeleid wordt door een interieurarchitect.
   
 3. Het energiepeil van je woning is lager
  Hoewel je het energiepeil van een bestaande woning wel stevig kunt verlagen, ligt dat van een nieuwbouwwoning meestal nog een stuk lager door betere isolatieprestaties en de keuze voor hernieuwbare energiebronnen.
   
 4. De herverkoopwaarde ligt hoger
  Een nieuwbouwwoning kun je later voor meer geld doorverkopen dan een gerenoveerde woning omdat je er een kwalitatiever eindproduct aan overhoudt dan bij een renovatie.