Kunst in de stad: dé 4 artistieke hotspots van Hasselt

Hasselt, kunststad. Speciaal voor jou hebben we de leukste artistieke adresjes in de buurt van De Bonnefant voor je uitgezocht: van galerie tot graffiti.  
 1. Galerie Dessers
  Deze galerie op de Groene Boulevard is al 40 jaar lang een gevestigde waarde in de kunstwereld. In 1978 werd ze opgericht als forum voor kunstenaars als Karel Appel en Reinhoud. Vandaag wordt dit knappe kernaanbod aangevuld met werken van up-and-coming talent.

  Zelf je nieuwe appartement opsmukken met een kunstwerk? Bij Galerie Dessers krijg je het beste advies op basis van je budget, voorkeur en interieur én je kan zelfs één of meerdere kunstwerken gratis op proef in huis nemen.
   
 2. Z33
  Recht tegenover je nieuwe appartement in De Bonnefant ligt Z33, het Huis voor Actuele Kunst. Je kan het hele jaar door komen kijken naar verschillende projecten, tentoonstellingen, producties en publicaties van en met kunstenaars. Neem er zeker je tijd om alles in je op te nemen. En als je weer buiten wandelt, bekijk je de dagdagelijkse dingen zéker door een nieuwe, kunstzinnige bril.
   
 3. Modemuseum
  Mode is een kunstvorm om jezelf elke dag opnieuw tentoon te stellen. Het Modemuseum is dan ook een echte must-see in Hasselt! Los van de lopende tentoonstellingen met toffe thema’s als ‘Forever Young’ en ‘Backstage/Frontstage’ vind je er een vaste collectie van zo’n 18 000 kledingstukken, schoenen en accessoires.
   
 4. Streetart
  De Hasseltse binnenstad fungeerde de afgelopen jaren als canvas voor heel wat graffitiartiesten. Tijdens een wandeling of fietstocht spot je er de leukste kleurrijke kunstwerken zoals de befaamde uil op de Mouttoren en de graffitimuren in de tunnels van Kapermolen. Perfect om je Instagram-account een kunstige upgrade te geven!